Solero torta
Potrebno:
kalup za torte (26 cm) |
papir za pečenje |
250 g | polovica breskvi |
oko 300 ml | nektara marakuje |
oko 2 žlice | soka od limuna |
1 omot | |
2 žlice | šećera |
100 g | pšeničnog brašna |
2 razom pune žličice | |
100 g | mekog maslaca (ili margarina) |
3 | jaja (M veličine) |
400 g | tučenog vrhnja za šlag |
3 omota | zelatin |
250 g | svježeg sira (20% m.m.) |
40 g | šećera |
1 omot | vanila secer |
2 žlice | soka od limuna |
250 ml | nektara marakuje |
1 | marakuja |
200 g | tučenog vrhnja za šlag |
1 žlica | šećera |
1 omot |
1 omot | |
1 žlica | šećera |
250 ml | nektara marakuje |
Priprema
Breskve ocijedite na cjedilu. Papir za pečenje zategnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Nadjev od brekvi i marakuje
Polovicu breskve ostavite sa strane za dekoraciju. Od preostalog voća izradite pire i zajedno s nektarom od marakuje odvojite ukupno 450 ml. Dodajte sok od limuna. Puding pripremite prema uputama na omotu, ali samo s ukupno 25 g šećera i odvojenom tekućinom. Ostavite puding da se ohladi.
Biskvit
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke za tijesto i sve zajedno mikserom (metlicama) izradite u glatku smjesu, miješajući najprije kratko na najnižoj brzini, a zatim 2 minute na najvišoj brzini. Stavite tijesto u kalup za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga. Istresite podlogu za tortu na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Skinite dno kalupa za torte i ostavite podlogu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Povucite papir za pečenje. Stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte.
Krema od svježeg sira
Pomiješajte tučeno vrhnje s 2 omota Želatine fix. Svježi sir pomiješajte s 1 omotom Želatine fix. Pomiješajte šećer, vanilin šećer, sok od limuna i nektar od marakuje i umiješajte u svježi sir. Na kraju umiješajte tučeno vrhnje. 2/3 kreme namažite po podlozi. Po tome raspodijelite voćni nadjev i vilicom pomiješajte s kremom od svježeg sira. Premažite preostalom kremom od sira.
Preljev od marakuje
Pripremite preljev za torte sa šećerom i nektarom od marakuje prema uputama na omotu i poput preljeva izlijte na tortu. Ostavite tortu da stoji u hladnjaku najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
Ukrašavanje
Marakuju raspolovite i žličicom izvadite voćno meso. Polovicu breskve narežite na ploške. Tučeno vrhnje sa šećerom i Kremfixom čvrsto istucite i stavite u vrećicu za ukrašavanje s velikim okruglim otvorom. Odvojite i skinite prsten za torte i tučenim vrhnjem ukrasite tortu, a potom breskvama i marakujom.
Primjedbe
Objavi komentar