Torta sa višnjama
Biskvit:
4 kom | žumanjaka (veličina M) |
3 žlice | vruće vode |
150 g | šećera |
1 bočica ruma | |
1 omot secera | |
4 kom | bjelanjaka (veličine M) |
100 g | šećera |
250 g | glatkog brašna |
50 g | |
3 razom pune žličice praska za pecivo | |
120 g | maslaca (rastopljenog) |
Nadjev:
1 žlica | višnjevače |
300 g | višanja iz kompota (ocijeđene) |
2 | |
500 ml | tekućeg slatkog vrhnja |
Za posipanje i ukrašavanje:
50 g | naribane tamne čokolade |
3 žlice | tučenog slatkog vrhnja (od nadjeva) |
14 | koktel višanja |
Biskvit
Žumanjke, vodu, šećer, vanilin šećer i aromu istucite mikserom (metlicama). Istucite bjelanjke, postupno dodajte šećer i čvrsto istucite. Dodajte smjesu od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, prosijte preko toga. Kuhačom umiješajte rastopljeni maslac.
Stavite smjesu u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje (Ø 24 cm).
Stavite kalup na kuhinjsku rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.
Električna pećnica 160 °C
Pećnica na vrući zrak 140 °C
Tučeno vrhnje i kremfix čvrsto istucite. ¼ tučenog vrhnja premažite po višnjama. Stavite na to drugu polovicu biskvita, malo pritisnite i poprskajte s malo višnjevače. Tortu premažite polovicom preostalog tučenog vrhnja i pokrijte preostalim biskvitom. Ostatkom tučenog vrhnnja premažite rub i površinu torte – za ukrašavanje ostavite sa strane 3 žlice tučenog vrhnja.
Primjedbe
Objavi komentar