Torta sa višnjama


Biskvit:

4 komžumanjaka (veličina M)
3 žlicevruće vode
150 gšećera
1 bočica         ruma
1 omot          secera
4 kombjelanjaka (veličine M)
100 gšećera
250 gglatkog brašna
50 g
3 razom pune žličice praska za pecivo
120 gmaslaca (rastopljenog)

Nadjev:

1 žlicavišnjevače
300 gvišanja iz kompota (ocijeđene)
500 mltekućeg slatkog vrhnja

Za posipanje i ukrašavanje:

50 gnaribane tamne čokolade
3 žlicetučenog slatkog vrhnja (od nadjeva)
14koktel višanja

Biskvit

Žumanjke, vodu, šećer, vanilin šećer i aromu istucite mikserom (metlicama). Istucite bjelanjke, postupno dodajte šećer i čvrsto istucite. Dodajte smjesu od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, prosijte preko toga. Kuhačom umiješajte  rastopljeni maslac.
 
Stavite smjesu u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje (Ø 24 cm).
 
Stavite kalup na kuhinjsku rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 160 °C

Pećnica na vrući zrak 140 °C

Ohlađenu tortu dva puta prerežite. Dno torte poprskajte višnjevačom i na to gusto posložite višnje.
Nadjev

Tučeno vrhnje i kremfix čvrsto istucite. ¼ tučenog vrhnja premažite po višnjama. Stavite na to drugu polovicu biskvita, malo pritisnite i poprskajte s malo višnjevače. Tortu premažite polovicom preostalog tučenog vrhnja i pokrijte preostalim biskvitom. Ostatkom tučenog vrhnnja premažite rub i površinu torte – za ukrašavanje ostavite sa strane 3 žlice tučenog vrhnja. 

Tortu pospite ribanom čokoladom te ukrasite tučenim vrhnjem i koktel višnjama. 
Molimo ostavite vas komentar,kako vam se svida ova torta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Torta od malina

Torta sa kokosom

Jafa torta