Torta sa kokosom
Biskvit za rolat: – 3 jaja (M veličina), – 120 g šećera, – 60 ml jogurta (tečnog, sobne temp.), – 60 ml ulja, – 80 g glatkog brašna – 5 g praška za pecivo Dr. Oetker, – 12 g (1 kašika) kakaoa Dr. Oetker Kokos fil: – 8 dl punomasnog mlijeka, – 1 vrećica (80 g) special pudinga, kokos okus Dr. Oetker, – 100 g šećera, – 120 g maslaca, – 50 g kokos ljuspica Čokoladni fil: – 200 g mliječne čokolade, – 100 g čokolade za kuhanje, – 270 ml slatkog vrhnja (bijno), – 150 g mascarpone sira ili mliječnog namaza (sobne temperature) Izrada: Kokos fil: Prvo pripremiti kokos fil….Zagrijati 7 dl mlijeka, a preostalih 1dl mlijeka pomiješati sa pudingom i šećerom i promiješati da nema grudvica. U vrućem mlijeku zakuhati puding uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Smaknuti sa šporeta, površinu fila prekriti prozirnom folijom i ostaviti na hlađenje. U ohlađen fil dodati komadiće maslaca sobne temperature i izmiksati do glatke teksture bez grudvica. Odvojiti 170 g fila (premaz...